Diensten


VerdraaidGoed ondersteunt organisaties die werk willen maken van een circulaire economie. Reststromen die een tweede leven verdienen nemen we graag met u onder de loep. Wij analyseren reststromen, gaan hier creatief mee aan de slag en zorgen er uiteindelijk voor dat er een tastbaar eindresultaat komt te liggen. Dit doen we met behulp van de BlueVICI-methode. Onze ‘road-map’ naar afval innovatie kent vier stappen. Wij kunnen dit traject vanaf het eerste begin tot aan de oplevering van het product met u doorlopen. U kunt echter ook voor iedere losse stap bij ons terecht.

Afval
Analyse

“Ik ben geïnteresseerd in een onderzoek naar mijn restmateriaal”

Upcycling
Inspiratie

“Ik wil graag upcycle inspiratie opdoen, door een creatieve sessie of lezing te boeken”

Product Ontwikkeling

“Ik wil met restmateriaal een product laten ontwikkelen”

Sociale
Productie

“Ik wil mijn upcycle product op sociale wijze laten produceren.”

AFVAL ANALYSE

“Ik ben geïnteresseerd in een onderzoek naar mijn restmateriaal”

 

Een upcycle traject begint met het juiste inzicht. Heeft u al voldoende kennis over de reststromen in kwestie, dan kunnen we meteen door naar de volgende stap. Is deze kennis er nog niet of te beperkt, dan helpen we u graag om dit inzicht te verkrijgen. Wij bieden 3 verschillende soorten scans aan met ieder een eigen focus (breed inzicht in al uw reststromen, specifiek onderzoek naar één restmateriaal of een brede verkenning van toepassingsmogelijkheden).

Het is onze kracht om de verkregen informatie helder en visueel samen te vatten. Het resultaat is dan ook geen dik rapport, maar een visuele weergave van de resultaten met daarin duidelijk benoemde ‘focusvelden’. Gaat u met ons de ‘inspiratiefase’ in, dan vormen deze focusvelden hier het startpunt.

Wil je weten wat een afval analyse voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!


UPCYCLE INSPIRATIE

“Ik wil graag upcycle inspiratie opdoen, door een creatieve sessie of lezing te boeken”

 
Creatieve sessie

Voert VerdraaidGoed een upcycle-traject met u uit, dan zijn we hier in de creatieve fase beland. In de ‘inspiratie fase’ wordt met behulp van één of meerdere creatieve sessies invulling gegeven aan de gevonden focusvelden. De ideeën worden visueel samengevat op iD-kaarten en uiteindelijk geordend in een roadmap. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en wordt duidelijk welke ideeën op korte termijn haalbaar zijn en welke interessant zijn op de langere termijn.

Lezingen

VerdraaidGoed oprichtster Lisanne Addink-Dölle is een gepassioneerd spreker. Als Circulaire Economie pionier kan zij hier met veel enthousiasme over vertellen. Haar reis naar de zuidpool, haar – met een cum laude bekroonde – afstudeerwerk en de verschillende upcycle bedrijven die zij oprichtte, maken dat Lisanne geregeld gevraagd wordt als spreker. Zij sprak o.a. op TEDx, was te horen en te zien op verschillende radio- en televisie items en staat vermeld in de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid.

Dus bent u op zoek naar een inspirerende spreker over duurzaamheid of over de kracht van creativiteit en het volgen van je passie, mail ons dan voor de beschikbaarheid en prijzen.

Geïnteresseerd in één van deze diensten? Neem contact met ons op!


PRODUCTONTWIKKELING

“Ik wil met restmateriaal een product laten ontwikkelen”

 

De volgende stap in ons traject is het uitwerking van de iD-kaarten. Bij de uitwerking van een idee tot productie klaar product komt nog heel wat kijken. Vaak werken we met restmaterialen waar nog geen kant en klare productiemethodes voor bestaan. Flink pionieren dus, maar zo ontstaan de echte innovaties.

Doet u geen heel upcycle traject met ons, maar heeft u wel een concrete reststroom waar u een product van wil laten maken, dan stapt u in deze fase in. Ook kunnen wij product ideeën die u zelf heeft ontwikkeld, helpen realiseren met behulp van restmateriaal.

Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen!


SOCIALE PRODUCTIE

“Ik wil mijn upcycle product op sociale wijze laten produceren.”

 

In de laatste fase van onze samenwerking zorgen wij voor de daadwerkelijke productie van het idee. Wij werken met een vaste poel van sociale werkplaatsen die zorgt voor de realisatie. VerdraaidGoed heeft de afgelopen jaren samen met hen veel ervaring opgedaan met verschillende restmaterialen en productiemethoden.

Wellicht sluit uw productidee goed aan bij één van de doorlopende projecten van VerdraaidGoed, en kunnen we direct starten met de productie. Moeten we op zoek naar een speciale productie techniek of locatie, dan doen we dit ook graag voor u.

Wilt u ook sociaal produceren? Neem contact met ons op!