Home PageDiensten

Slide background
Background slide 2
Background lezingen

Dé partner voor upcycle opdrachten

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten uw waardeloze materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval. Dus heeft u een reststroom die een betere bestemming verdient dan de prullenbak, of heeft u een productidee dat mogelijk gerealiseerd kan worden met afvalmateriaal als grondstof? Dan kunt u bij ons terecht. Samen maken wij waardeloos weer waardevol.

VerdraaidGoed upcyclede o.a voor:

Partners VerdraaidGoed

Oriëntatie

4 in opdracht-inventarisatie-los symbool

Als het project start vanuit een beschikbare reststroom, toetsen wij deze op kwaliteit, beschikbaarheid en bewerkingsmogelijkheden en gaan we alvast naar ontwerpmogelijkheden kijken.

Komt u bij ons met een productidee? Dan kunnen wij meedenken en het idee helpen aanscherpen. Wilt u liever dat we u al het werk uit handen nemen? Dat kan ook, net wat u wilt.

Ontwerp

4 in opdracht-ontwerp-los symbool

Met de reststroom als uitgangspunt gaan wij brainstormen, ideeën schetsen en concepten uitdenken. Speelsheid, kwaliteit en produceerbaarheid houden wij hierbij goed in het oog.

Werken we met u aan de uitwerking van een productidee, dan kijken we in deze fase hoe het idee gerealiseerd kan worden met behulp van restmaterialen en andere duurzame grondstoffen. Wij zorgen voor een passend materiaal, strakke looks én een goed verhaal.

Productie

4 in opdracht-productie V2-los symbool

Wij vinden duurzame productie belangrijk. Als wij zorgdragen voor de productie, streven wij er daarom altijd naar, om samen te werking met sociale werkplaatsen en dagbestedingscentra. In de verschillende werkplaatsen waar wij mee samenwerken worden uw producten met zeer veel liefde gemaakt. En dat voel je!

Werkwijze plaatje

Bedrijfs Scan

Je productieproces circulair maken, hoe doe je dat? Met behulp van onze VIC-methode ondersteunt VerdraaidGoed organisaties die werk willen maken van een circulaire economie. Deze dienst kent 3 fases, die samen hangen met de 3 stappen uit het VIC-model.

Visionoveren

2 advies - visionoveren V2

De eerste fase begint met een scan. Er wordt een scan gedaan van het afval materiaal en/of de productieprocessen. En er wordt gekeken naar de circulaire toekomstwensen van de organisatie. Het is onze kracht om deze informatie helder visueel samen te vatten. Met behulp van deze visualisatie worden de ‘focus velden’ zichtbaar die de basis vormen voor de inspiratie fase. Hier kunt u dan zelf mee aan de slag maar u kunt daarvoor ook bij ons terecht.

Visioneren4

Inspireren

2 advies - inspireren V2

In de inspiratie fase wordt met behulp van creatieve sessies invulling gegeven aan de gevonden focusvelden. De verkregen ideeen worden visueel samengevat op iD-kaarten en uiteindelijk geordend in een roadmap. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en wordt duidelijk welke ideeën op korte termijn haalbaar zijn en welke interessant zijn op de langere termijn.

Inspireren

Concretiseren

2 advies - concretiseren V2

In de slotfase wordt er gewerkt aan het realiseren van de gekozen ideeën. Als we de kennis en benodigde faciliteiten zelf in huis hebben kunnen wij de realisatie op ons nemen. Zo eindigt onze samenwerking met een productieklaar product, een aangepast productieproces of een ontwikkelde dienst.

 Concretiseren

Aanbevolen door:

Mark Weetink – Customer Development Finance Director at Unilever
“I worked with Lisanne at Accenture’s Battle of the Best Beta where she showed superb engagement, involvement and thought leadership around social responsibility topics.
Lisanne distincted herself because of her compassion, enthousiam and thorough insights in how to tackle challenges. She and her company deserve all the support required in order to make them effective and impactful.
It was an honor for me to work with Lisanne!”

Harriët Hof, manager Educohof
“Ik wil graag mijn waardering en bewondering uitspreken over het resultaat dat jullie in zo’n korte tijd hebben geboekt. Ik vind het een zeer helder en fraai vorm gegeven document. Jullie hebben de aansluiting op wat er al lag goed en zorgvuldig geformuleerd. Het is een zeer waardevolle basis die goed te communiceren is naar de doelgroepen en van waaruit we kunnen werken aan de drie rollen die we als Educhof willen vervullen. De eerste ID-kaarten geven een prima aanzet voor de vervolg stappen. Nogmaals mijn compliment.”

Workshops & Lezingen

Op zoek naar een verrassende workshop of inspirerende lezingen? Je bent bij ons aan het goede adres. VerdraaidGoed eigenaresse Lisanne Addink-Dölle neemt het publiek tijdens haar lezingen mee naar de tegenstellingen in onze maatschappij en de verspilling die wij al bijna niet meer lijken te zien.

Op zoek naar een activiteit met nog meer interactie? Dan is een workshop van VerdraaidGoed een aanrader.

De workshops geven energie, inspireren en laat zien hoe je als bedrijf of organisatie concreet handen en voeten kan geven aan het thema duurzaamheid.

De workshops en lezingen worden afgestemd op de doelgroep en zijn daardoor ook geschikt voor jongeren of kinderen. Onze activiteiten hebben in ieder geval altijd een positieve insteek, ze belichten verschillende aspecten van verspilling en geven een verrassende kijk op hoe het anders kan.

Workshops

2 workshoplezing workshop V2

VerdraaidGoed biedt twee soorten workshops aan. Beide hebben als doel te inspireren en te informeren, maar er is een verschil. De ene biedt vooral een gezellige en creatieve dag, terwijl de andere speciaal bedoeld is voor professionals die op zoek zijn naar ideeën voor in hun eigen organisatie. Afhankelijk van de wensen verzorgen we een interactief programma waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met restmateriaal. Indien gewenst doen we dit met materiaal afkomstig uit uw eigen organisatie en zoeken we tijdens de sessie met elkaar naar concrete toepassingen hiervoor.

De workshop kunnen worden gehouden met volwassenen of kinderen en worden hier qua inhoud op aangepast.

Meer informatie ontvangen over prijzen en beschikbaarheid? Mail ons!

Lezingen

2 workshoplezing lezing V2-nieuw

VerdraaidGoed oprichtster Lisanne Addink-Dölle is een gepassioneerd spreker. Circulaire Economie, duurzaam ontwerpen, Trash to Treasure, VIC-Design en voedselverspilling zijn thema’s waar zij met veel enthousiasme over vertelt. Sinds haar reis naar de zuidpool en haar – met een cum laude bekroonde – afstudeerwerk voor de dierentuin in Emmen wordt Lisanne geregeld gevraagd als spreker. Zij sprak o.a op TEDx, was te horen en te zien op verschillende radio- en televisie items en is te boeken via diverse sprekersbureau’s.  Dus bent u op zoek naar een inspirerende spreker over duurzaamheid of over de kracht van creativiteit en het volgen van je passie, mail ons dan voor de beschikbaarheid en prijzen.

workshop en lezing

Aanbevolen door:

Dominique De Roo – Bestuurslid Stichting Groenstad
“Lisanne was een van de sprekers tijdens een thema avond ‘Hoe maak ik mijn bedrijf duurzaam’ voor ondernemers georganiseerd door de stichting Groenstad. Lisanne’s gedrevenheid en enthousiasme was zeer inspirerend voor alle aanwezigen. Haar bedrijf is vernieuwend en innovatief en dat geldt ook voor haar manier van presenteren. Lisanne laat op een creatieve manier zien hoe bedrijven met MVO om kunnen gaan en brengt het in de praktijk.”

Daphne Roodhuyzen, Junior Programme Officer Sustainable Economic Development
“In het kader van ons teamuitje bezochten wij het atelier van VerdraaidGoed. Na een inspirerende presentatie gingen we in een workshop zelf actief aan de slag met het bedenken van nieuwe functies voor gebruikte en afgedankte materialen van onze eigen afdeling. Er werd een goed beroep gedaan op onze creativiteit en het was leuk om te kijken hoe je buiten de gebaande paden kan denken. We vonden het een erg inspirerende en leuke middag! Mijn collega’s en ik dragen de activiteiten van VerdraaidGoed een zeer warm hart toe.”

Voorzitter Rotary Club Ter Aar
“Wat een boeiend verhaal! Een unicum, dat Lisanne deze groep een uur lang stil heeft gekregen, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.”

René Dijkmans – Senior Manager Environment, EHSS Europe at SABIC
“Geweldige presentatie bij de VVM (Netwerk van Milieuprofessionals). Mijns inziens zouden we ZO over materialen moeten denken (en dus niet met het stempel “afval”)! Ik ga eens nadenken of wij materiaalstromen in de organisatie hebben waar we samen met jullie nog wat mee zouden kunnen!”

In actie bij TEDxHaarlem!