Diensten

VerdraaidGoed ondersteunt organisaties die werk willen maken van een circulaire economie. Reststromen die een tweede leven verdienen nemen we graag met u onder de loep. Wij analyseren reststromen, gaan hier creatief mee aan de slag en zorgen er uiteindelijk voor dat er een tastbaar eindresultaat komt te liggen. Dit doen we met behulp van de BlueVICI-methode. Onze ‘road-map’ naar afval innovatie kent vijf stappen. Wij kunnen dit traject met u doorlopen vanaf het eerste begin tot aan de oplevering en in de markt zetten van het product. U kunt echter ook voor iedere losse stap bij ons terecht.

Upcycle
Inspiratie

Boek bij ons een lezing over circulair ontwerpen en sociaal ondernemen of vraag een interactief gastcollege aan.

Afval
Analyse

Weten wat er met uw restmateriaal mogelijk is? Start met ons een upcycle traject en wij brengen de mogelijkheden in kaart.

Product Ontwikkeling

Aan de hand van uw reststromen ontwikkelen wij circulaire producten, zodat dit restmateriaal weer als waardevol nieuw product terug uw organisatie of de maatschappij in kan.

Sociale
Productie

De ontwikkelde ideeën realiseren wij voor u in werkplaatsen waar we werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulaire webshop

Nederlands grootste verzameling producten die de circulaire economie in ons land verder helpen vind u in onze webshop LoopedGoods.com


UPCYCLE INSPIRATIE

“Ik wil graag upcycle inspiratie opdoen, door een creatieve sessie of lezing te boeken”

 
Lezingen

VerdraaidGoed oprichtster Lisanne Addink-Dölle is een gepassioneerd spreker. Als Circulaire Economie pionier kan zij hier met veel enthousiasme over vertellen. Haar reis naar de zuidpool, haar – met een cum laude bekroonde – afstudeerwerk en de verschillende upcycle bedrijven die zij oprichtte, maken dat Lisanne geregeld gevraagd wordt als spreker. Zij sprak o.a. op TEDx, was te horen en te zien op verschillende radio- en televisie items en staat vermeld in de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid.

Dus bent u op zoek naar een inspirerende spreker over duurzaamheid of over de kracht van creativiteit en het volgen van je passie, mail ons dan voor de beschikbaarheid en prijzen.

Creatieve sessie

Voert VerdraaidGoed een upcycle-traject met u uit, dan wordt met behulp van één of meerdere creatieve sessies invulling gegeven aan de focusvelden. De ideeën worden visueel samengevat op iD-kaarten en uiteindelijk geordend in een roadmap. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en wordt duidelijk welke ideeën op korte termijn haalbaar zijn en welke interessant zijn op de langere termijn.

Geïnteresseerd in één van deze diensten? Neem contact met ons op!


AFVAL ANALYSE

“Ik ben geïnteresseerd in een onderzoek naar mijn restmateriaal”

 

Een upcycle traject begint met het juiste inzicht. Heeft u al voldoende kennis over de reststromen in kwestie, dan kunnen we meteen door naar de volgende stap. Is deze kennis er nog niet of te beperkt, dan helpen we u graag om dit inzicht te verkrijgen. Wij bieden verschillende soorten trajecten aan met ieder een eigen focus (breed inzicht in al uw reststromen, specifiek onderzoek naar één restmateriaal of een brede verkenning van toepassingsmogelijkheden).

Het is onze kracht om de verkregen informatie helder en visueel samen te vatten. Het resultaat is dan ook geen dik rapport, maar een visuele weergave van de resultaten met daarin duidelijk benoemde ‘focusvelden’. Gaat u met ons de ‘inspiratiefase’ in, dan vormen deze focusvelden hier het startpunt.

Wil je weten wat een afval analyse voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!


PRODUCT ONTWIKKELING

“Ik wil met restmateriaal een product laten ontwikkelen”

 

De volgende stap in ons traject is het uitwerking van de iD-kaarten. Bij de uitwerking van een idee tot productie klaar product komt nog heel wat kijken. Vaak werken we met restmaterialen waar nog geen kant en klare productiemethodes voor bestaan. Flink pionieren dus, maar zo ontstaan de echte innovaties.

Doet u geen heel upcycle traject met ons, maar heeft u wel een concrete reststroom waar u een product van wil laten maken, dan stapt u in deze fase in. Ook kunnen wij product ideeën die u zelf heeft ontwikkeld, helpen realiseren met behulp van restmateriaal.

Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen!


SOCIALE PRODUCTIE

“Ik wil mijn upcycle product op sociale wijze laten produceren.”

 

In de laatste fase van onze samenwerking zorgen wij voor de daadwerkelijke productie van het idee. Wij werken met een vaste poel van sociale werkplaatsen die zorgt voor de realisatie. VerdraaidGoed heeft de afgelopen jaren samen met hen veel ervaring opgedaan met verschillende restmaterialen en productiemethoden.

Wellicht sluit uw productidee goed aan bij één van de doorlopende projecten van VerdraaidGoed, en kunnen we direct starten met de productie. Moeten we op zoek naar een speciale productie techniek of locatie, dan doen we dit ook graag voor u.

Wilt u ook sociaal produceren? Neem contact met ons op!


CIRCULAIRE WEBSHOP

“Ik wil mijn circulaire producten breder in de markt zetten”

 

Wij kunnen ondersteunen bij het breder in de markt zetten van de ontwikkelde producten met behulp van ons online retailkanaal LoopedGoods.

Stichting Maatschappij en Onderneming, VerdraaidGoed, Het Groene Brein en Nederland Circulair hebben hun krachten gebundeld om Nederlandse, circulaire start-ups en scale-ups een extra podium te bieden. Met trots presenteren we LoopedGoods!

In deze shop vind je circulaire producten van verschillende Nederlandse start-ups en scale-ups. Door hen een podium te bieden, ondersteunen wij ondernemers met een duurzame missie. LoopedGoods vertelt hun verhaal en presenteert hun producten in een state of the art webshop. Want wij geloven dat een transitie naar een circulaire economie niet zonder gedreven ondernemers kan.

Ga naar LoopedGoods om circulair te shoppen en voor meer informatie