Image

Inspirerende lezingen


Image

VerdraaidGoed oprichtster Lisanne Addink-Dölle is een gepassioneerd spreker. Als Circulaire Economie pionier kan zij hier met veel enthousiasme over vertellen. Haar reis naar de zuidpool, haar – met een cum laude bekroonde – afstudeerwerk en de verschillende upcycle bedrijven die zij oprichtte, maken dat Lisanne geregeld gevraagd wordt als spreekster. Zij sprak o.a. op TEDx, was te horen en te zien op verschillende radio- en televisie items en stond vermeld in de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid.


Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen
Een aantal voorbeelden van voorgaande lezingen:

  • Bij de Rabobank gaven wij een lezing over duurzaamheid in de Alblasserwaard.
  • Voor de NS verzorgden wij een teamuitje waarbij de aanwezigen op een creatieve manier aan de slag konden gaan met het bedenken van nieuwe producten gemaakt van verschillende restmaterialen van de NS, zoals de vertrekstaten en de oude treinbank-bekleding.
  • Bij de Hogeschool van Amsterdam gaven wij een reeks colleges over circulaire business modellen.
  • Bij de TU Delft gaven wij verschillende colleges over circulair ontwerpen.
  • ZAPpers (ZwerfAfvalPakkers) kregen een cadeau in combinatie met een lezing over het belang van afvalinzameling.
  • Lisanne gaf een TEDx talk in Gorinchem over de verschillende producten die VerdraaidGoed in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft (zie video).

Jouw organisatie hierbij? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Aanbod


Image

Veel bedrijven en organisaties zijn zoekende naar hun rol binnen de circulaire  economie. Met een duurzame bril naar de processen kijken kan een hele uitdaging zijn. Waar moet je beginnen? Wat zijn realistische mogelijkheden? Waar liggen eigenlijk de kansen voor ons en welke ambities hebben we? Hoe krijgen we onze mensen mee? Wat weten zij eigenlijk al over dit onderwerp en hoe krijgen we ze enthousiast? 

VerdraaidGoed kijkt samen met uw organisatie naar deze vraagstukken en helpt om tot antwoorden te komen. Wij bieden hiervoor lezingen of workshops aan met diverse thema's.


Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen


Mogelijke thema's voor uw lezing of workshop


Circulaire Product Principes

inspirerende mogelijkheden met reststromen
Kansen met koffiedik

aan de slag met je eigen restmateriaal
Cirkels rond maken

wat is duurzaamheid
Bedrijfspresentatie verdraaidgoed

Gouden regels bij het ontwerpen met restmateriaal

De duur van een lezing zullen we in overleg met u afstemmen. Uit ervaring weten we dat publiek het fijn vindt als er achteraf tijd is om vragen te stellen. Wij raden daarom aan om minimaal 30 minuten voor een lezing te reserveren, maar fijner is als er ruim de tijd is om ook de diepte in te gaan en er interactie met het publiek kan ontstaan.

Heeft u behoefte aan een dag(deel) vullend programma? Combineer de lezing dan met een interactief deel, en biedt zo een workshop aan voor het publiek. Het is ook mogelijk om de workshop met een ander thema in te steken dan de lezing die eraan vooraf is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan een lezing over de circulaire product principes en daarna een workshop over het toepassen van de gouden regels bij het ontwerpen van restmateriaal.


Ervaringen


Image

“Wat een boeiend verhaal! Een unicum, dat Lisanne deze groep een uur lang stil heeft gekregen, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.”
- Voorzitter Rotary Club Ter Aar


“Geweldige presentatie bij de VVM (Netwerk van Milieuprofessionals). Mijns inziens zouden we ZO over materialen moeten denken (en dus niet met het stempel “afval”)! Ik ga eens nadenken of wij materiaalstromen in de organisatie hebben waar we samen met jullie nog wat mee zouden kunnen!”
- René Dijkmans – Senior Manager Environment, EHSS Europe at SABIC


We hebben met onze teams een workshop gedaan met VerdraaidGoed en we kunnen deze iedereen aanraden. Het is een mooie combinatie tussen leerzaam, plezier en teambuilding. Het onderwerp leent zich om over iets heel anders na te denken, creatief te zijn en om handen uit de mouwen te steken en iets concreets te gaan maken. Het viel me op hoeveel er naar boven komt als je mensen uitdaagd om met het beste idee te komen en dan vervolgens een prototype te bouwen. Erg aanstekelijk want iedereen stapte volledig in!
- Hans Verkerk, NS Reizigers“Lisanne was een van de sprekers tijdens een thema avond ‘Hoe maak ik mijn bedrijf duurzaam’ voor ondernemers georganiseerd door de stichting Groenstad. Lisanne’s gedrevenheid en enthousiasme was zeer inspirerend voor alle aanwezigen. Haar bedrijf is vernieuwend en innovatief en dat geldt ook voor haar manier van presenteren. Lisanne laat op een creatieve manier zien hoe bedrijven met MVO om kunnen gaan en brengt het in de praktijk.”
- Dominique De Roo – Bestuurslid Stichting Groenstad


“In het kader van ons teamuitje bezochten wij het atelier van VerdraaidGoed. Na een inspirerende presentatie gingen we in een workshop zelf actief aan de slag met het bedenken van nieuwe functies voor gebruikte en afgedankte materialen van onze eigen afdeling. Er werd een goed beroep gedaan op onze creativiteit en het was leuk om te kijken hoe je buiten de gebaande paden kan denken. We vonden het een erg inspirerende en leuke middag! Mijn collega’s en ik dragen de activiteiten van VerdraaidGoed een zeer warm hart toe.”
- Daphne Roodhuyzen, Junior Programme Officer Sustainable Economic Development


Image

Meer over VerdraaidGoed