Wereld zonder verspilling een stap dichterbij

Jolein Feteris Geen categorie

SUEZ en VerdraaidGoed bundelen de krachten om organisaties te helpen bij de overgang naar een circulaire bedrijfsvoering. Zij doen dit door het aanbieden van adviestrajecten over de mogelijkheden om restmaterialen, die niet of niet volledig gerecycled kunnen worden, een tweede leven te geven in de vorm van nieuwe producten. Zo zorgen de partners er samen voor dat de keten van grondstofverbruik gesloten wordt. Het doel? De weg naar ‘Zero Waste’ stap voor stap versnellen : een wereld waarin grondstoffen niet meer worden verspild en alle materialen een tweede leven krijgen. De samenwerkingsovereenkomst, die op 1 juli in is gegaan, omvat ook de uitbreiding van het platform LoopedGoods, waarop circulaire producten worden aangeboden.

Lees hier het persbericht dat SUEZ hierover schreef.

Vloggers de Ponkers spreken Lisanne over ons project op Sint Maarten

Jolein Feteris Geen categorie

Zes maanden na orkaan Irma gaan de Ponkers terug naar Sint-Maarten om met eigen ogen te zien hoe het eiland er nu uitziet. In diezelfde week is Lisanne ook op het eiland om Beat the Bag in Sint Maarten op te zetten in samenwerking met het Rode Kruis.

Vanaf minuut 4.20 is het interview met Lisanne te vinden.

IFRC interviewt Lisanne over Beat the Bag in Sint Maarten

Jolein Feteris Geen categorie

Het IFRC (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) interviewt Lisanne over het project dat wij samen met het Rode Kruis opzetten in Sint Maarten, hier geven we oude zeildoeken een tweede leven als tas. Zo creëeren wij werkgelegenheid en ruimen we afval op het eiland op, beide zijn van belang voor de wederopbouw na orkaan Irma. 

Waste to work

On St Maarten, Rode Kruis, together with Beat the Bag SXM, is turning trash into treasure. The Waste to Work project aims to divert waste generated by last year's hurricane #Irma and relief efforts, away from the landfill. The 6-month project brings together start-ups based in St. Maarten and the Netherlands to create usable items, like bags, out of hurricane-generated waste, including tarpaulins and sails.

Geplaatst door International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies op Woensdag 14 maart 2018