Image

Operationeel Manager (32-40 uur)

Wij zijn per direct op zoek naar een operationeel manager die ervoor zorgt dat onze producties lopen als een zonnetje.

Coffee Based ziet koffiedik als waardevolle grondstof en gebruikt het bij de productie van haar biobased producten, zoals notitieboeken, plantenpotten, koffiemachines en koffiekopjes. Het proces en de receptuur die Coffee Based heeft ontwikkeld om van koffiedik producten te maken is uniek in de wereld. Er komen heel wat stappen bij kijken. Daarom werken wij met heel veel verschillende productiepartners samen om tot een mooi eindproduct te komen. Hier komt heel wat planning en afstemming bij kijken. Daarom zijn we op zoek naar jou!

De functie

Als productie coördinator zorg je ervoor dat alle producties soepel en foutloos verlopen. Jij bent verantwoordelijk voor het hele traject van order tot geleverd product. Van je sales-collega - die het contact onderhoudt met de klant - ontvang je de order- en product specificaties. Vanaf daar neem jij het over.

We zijn met een klein team, dus we zoeken een zelfstandig werkende coördinator. Je gaat efficiënt te werk en denkt vooruit, maar je bent ook heel flexibel want in zo’n innovatief proces als dat van ons gebeurt er altijd wel iets onverwachts. Jij kan snel schakelen en lost problemen op nog voor je collega’s door hebben dat ze er waren.

De ideale productie coördinator is iemand die goed kan rekenen en plannen, vooruit kan denken en graag zorgt voor een eindproduct waar de klant super tevreden mee is. Je hebt ervaring in het coördineren van een productieproces, bent handig met computers en technisch onderlegd. Daarnaast ben je communicatief vaardig waardoor je bij al onze verschillende productiepartners zaken voor elkaar krijgt.

Werkzaamheden

Een aantal concrete voorbeelden van werkzaamheden:

Productie prognoses en planning: Zodra sales met een mogelijke order komt geef jij een productie prognose af op basis van capaciteit en materialen op voorraad. Zodra de order wordt bevestigd geef je een definitieve planning af en zorg jij ervoor dat deze planning wordt gehaald.

Producties coördineren: Wij produceren alles met externe partners en hebben dus geen in-house productiefaciliteiten. Bij één productie zijn tot soms wel tien verschillende productiepartners betrokken. Jij coördineert de productie van A tot Z. Je zorgt dat de grondstoffen op de juiste momenten op de juiste plekken zijn, zorgt dat de halffabricaten op worden geassembleerd en dat alles wordt afgewerkt en ingepakt.

Voorraadbeheer: Jij houdt zicht op de voorraad halffabricaten en grondstoffen en weet wat de actuele productietijden zijn bij de verschillende productiepartners.

Productie administratie: Je zorgt voor een up to date bijgehouden administratie in onze productie-omgeving in Exact.

Koffie Recycle Service coordinator: Voor onze Koffie Recycle Service ben jij het directe aanspreekpunt voor aangesloten klanten met operationele vragen. Jij zorgt ervoor dat nieuwe klanten hun inzamelbakken ontvangen, stemt met PreZero af wat het ophaalschema moet worden en zoekt uit wat er aan de hand is als het ophalen van de koffiedikcontainers niet loopt zoals het zou moeten.

Profiel

 • Om in ons team goed te aarden, ben je energiek, flexibel, zelfstandig en gedreven.
 • Je kunt meebewegen met onverwachte situaties, bent zeer stressbestendig en stopt niet voordat iets is opgelost.
 • Je bent gewend te werken met Excel, een gevorderd kennisniveau is een pré (evt. incl kennis van Macro’s en het maken hiervan)
 • Ervaring met het pakket Exact Productie is een pré, of eventueel een alternatief vergelijkbaar pakket.
 • Je bent technisch onderlegd, zodat je snapt wat er in de verschillende productiestappen gebeurt en je indien mogelijk het proces kan optimaliseren of oplossingen kan verzinnen als er iets spaak loopt.
 • Je hebt oog voor detail. Je hebt het snel door als er iets niet klopt en kan snel ingrijpen.
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je bent communicatief vaardig, overtuigend en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent vloeiend in Nederlands en Engels (woord en geschrift).
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid in het algemeen en met de circulaire economie in het bijzonder.
 • We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden, maar bij ons werken mensen niet voor het geld. Ergens anders kun je meer verdienen.

De ‘VerdraaidGoed-groep’

In 2010 is VerdraaidGoed als één van de eersten in ons land begonnen als ontwerpbureau dat restmaterialen gebruikt als grondstof. Inmiddels ontwikkelen we niet meer alleen op eigen initiatief circulaire producten en concepten, maar werken we ook in opdracht van bedrijven aan hun circulaire vraagstukken. Wij zorgen ervoor dat reststromen die bij organisaties vandaan komen weer opnieuw waarde krijgen. Bij voorkeur in de organisatie zelf. Door anders naar deze stromen te kijken en ze een andere functie te geven worden ze opnieuw waardevol. Wij creëren waar mogelijk een volledig circulaire keten, maar zorgen in ieder geval altijd voor levensverlenging van het materiaal. Door op deze manier de materiaalstromen binnen bedrijven te beïnvloeden hebben we de afvoer van duizenden kilo's materiaal naar de verbrandingsoven voorkomen.

Een aantal van de concepten die we hebben ontwikkeld, is inmiddels uitgegroeid tot zelfstandig merk en/of bedrijf. Een mooi voorbeeld hiervan is Coffee Based. Wij kregen in de loop der jaren steeds vaker de vraag van bedrijven of we ook een oplossing hadden voor hun koffiedik. Want onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 18 miljard kopjes koffie per jaar. Vaak belandt het koffiedik van al deze kopjes in de reguliere afvalbakken omdat bedrijven geen aparte afvoer hebben van hun organische afval. Zonde, want de kleur, geur en het sfeertje rondom koffie zorgen er namelijk voor dat dit materiaal, ook na het zetten van een kopje koffie, nog van waarde kan zijn. Coffee Based is erin geslaagd om koffiedik te gebruiken bij de productie van bio-based producten, zoals plantenpotten, koffiemachines en koffiekopjes.

Omdat wij de grote koffiedrinkers van ons land graag helpen om hun koffiedik op verantwoorde wijze in te zamelen en te verwerken, hebben wij de Koffie Recycle Service ontwikkeld. Via deze service krijgt de klant een deel van het opgehaalde koffiedik weer terug in de vorm van nieuwe Coffee Based producten die ze zelf kunnen uitzoeken in onze shop.

Naast het ontwikkelen van eigen producten en het uitdenken van concepten voor bedrijven, houden we ons tot slot bezig met het promoten en verkopen van circulaire producten van anderen, via onze webshop LoopedGoods. We streven ernaar om hier alle circulaire producten die ons land rijk is, op één plek te verzamelen en de verkoop te stimuleren.

Werkplek, Team en Cultuur

Onze verschillende merken delen samen één kantoor in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. We maken daar deel uit van een voorbeeldstad met nu zo’n 40 start-ups en scale-ups in de circulaire economie.

Ons team bestaat met jou erbij uit 5 vaste collega’s. We hebben hart voor duurzaamheid, zijn super energiek en gedreven, zijn niet vies van hard werken maar genieten van het leuke werk wat we doen. We in mogelijkheden en “kan niet” bestaat niet. We hebben een informele werksfeer, met grote flexibiliteit en grote eigen verantwoordelijkheid.

Sta jij na het lezen van deze vacature te springen om te beginnen? Bel ons dan direct of stuur je CV en een motivatiebrief en/of -video, waarin je uitlegt waarom we jou moeten uitnodigen naar Lisanne Addink (Lisanne@CoffeeBased.nl). Voor vragen of een eerste kennismaking kan je ook telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met Lisanne via 06-43987706.