Beat the Bag

Verban de plastic tas

Sinds 1 januari 2016 is de gratis plastic tas in heel Europa verboden geworden, om zo het gebruik van plastic terug te dringen. Dat is goed nieuws, want alleen al in Nederland gooien we per jaar namelijk zo’n 230 plastic tasjes per persoon weg! Winkeliers, bedrijven én consumenten moeten hun beleid en gedrag aanpassen aan deze veranderende wetgeving. Wij helpen daar graag bij met de herbruikbare tassen van Beat the Bag.

Zie afval als grondstof

Nederlandse consumenten en bedrijven gooien samen meer dan 200 miljoen kilo textielafval weg. Wij zetten dit materiaal graag in als grondstof. Oude vlaggen, promotiebanners en etalagedoeken zijn vaak nog heel geschikt voor de productie van… Beat the Bag tassen! In verschillende sociale werkplaatsen in Rotterdam wordt dit ‘afval materiaal’ omgezet in ware kunstwerken, want geen tas is hetzelfde!

…en doe mee. Let’s Beat the Bag!

VerdraaidGoed is initiatiefnemer van Beat The Bag. In samenwerking met alle deelnemers streven we er naar om in 2016 minimaal 100.000 tassen te produceren van spandoeken, vlaggen en ander gebruikt textiel die de plastic tas zullen vervangen. Met Beat the Bag kunnen we in één klap het gebruik van de plastic tas verminderen, werkgelegenheid creeeren én de afvalberg verslaan.

Dus, wil je mooie tassen, heb je bruikbaar doek, of beter nog, allebei? Doe dan mee!

Het Beat the Bag project heeft een eigen website:

Naar de website van Beat the Bag

0
Sociale arbeidsuren

0
M2 Doek recycled

0
Plastic tassen bespaard

De producten

De producten van Beat the Bag zijn te koop via de webshop van LoopedGoods:

Naar LoopedGoods