Foodiebag

Jaarlijks wordt er in 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de Nederlandse horeca. Dat moet anders kunnen! De Foodiebag is een nieuw soort doggybag die restaurantbezoekers op een laagdrempelige en stijlvolle manier de mogelijkheid biedt om overgebleven eten mee naar huist te nemen en de gêne van het vragen om een doggybag wegneemt.

Door gebruik te maken van de Foodiebag, die al verschillende design en duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen, laat u als restauranthouder zien verspilling te willen voorkomen en mee te gaan in de trends van deze tijd. De Foodiebag is er voor de bewuste horeca ondernemer die voedselverspilling wil tegen gaan, zich wil onderscheiden en zijn gasten graag iets extra’s wil aanbieden.

Zo werkt de Foodiebag

Het restaurant dekt de Foodiebag lepelclip mee met het gewone bestek. Samen met een klein uitlegkaartje ligt deze lepelclip naast het bord op tafel.

Als de gast de maaltijd niet helemaal op heeft gekregen en de rest graag mee naar huis wil, schuift hij/zij de lepelclip aan het bord. De gastheer weet nu dat de restanten ingepakt mogen worden.

In de keuken wordt het eten in het voedselbakje van de Foodiebag gedaan. Op de wrapper die om het bakje heen wordt gevouwen kan de datum geschreven worden. Deze wordt afgesloten met de lepel clip. Hieronder is tevens ruimte voor een visitekaartje van het restaurant.

Het eten kan nu in de Foodiebag terug naar de tafel van de gast. De gast neemt zo op een stijlvolle praktische manier de restanten van de maaltijd mee naar huis.

Het voedselbakje kan zo de koelkast in. De lepel-clip kan de gast thuis blijven gebruiken als sluit-clip voor open verpakkingen. Bij het zien van de clip wordt er steeds weer even terug gedacht aan de gezellige avond in het restaurant. Een beter visitekaartje is er niet!

Voordelen van de Foodiebag

  • U vermindert voedselverspilling en geeft een duidelijk signaal af voedselverspilling tegen te willen gaan.
  • U speelt in op de wensen van de steeds bewuster wordende klant.
  • Eten meevragen en geven is niet langer ongemakkelijk maar eenvoudig en elegant.
  • De lepelclip blijft bij de gast thuis in gebruik als sluitclip voor verpakkingen. Een blijvende herinnering aan uw restaurant dus.
  • Uw gast is zelf verantwoordelijk voor het meegegeven eten (bron: NVWA*). Op de verpakking worden bewaar- en consumptie adviezen gegeven. *NVWA = Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit
  • Bij een afname van 2000 stuks kan de opdruk volledig worden gepersonaliseerd.
  • Als Foodiebag restaurant kunt u ook meteen worden opgenomen als Tas-Toe restaurant (www.tas-toe.org)