Image

Projecten


Sinds VerdraaidGoed in 2011 is opgericht hebben wij met veel verschillende organisaties en materialen gewerkt. Dit resulteerde in een diverse reeks aan producten en ideeën gemaakt met restmaterialen. Soms leidde dit zelfs tot spin-off bedrijven. Zie hieronder een overzicht van de spin-offs en enkele voorgaande projecten.

Spin-offs


Image

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door promotiemateriaal zoals spandoeken en vlaggen van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. We zetten iedere maand zo’n 1.500m2 van dit materiaal om in kwalitatief hoogwaardige tassen, aangepast aan de wens van de klant. Hiermee voorzien we ook in sociale en lokale werkgelegenheid, aangezien al onze tassen met veel liefde genaaid worden in sociale werkplaatsen.


Image
Lees meer Shop nu
Image

Sinds begin 2015 werken we aan de ontwikkeling van het Coffee Based concept, waarbij wordt onderzocht welke mogelijkheden er allemaal zijn met de reststroom koffie. We focussen hierbij in eerste instantie op het ontwikkelen van nieuwe materialen op basis van koffiedik.
Ons uiteindelijke doel is om van Coffee Based een gerenommeerd koffiedik-kenniscentrum te maken.


Image
Lees meer Shop nu

Voorgaande projecten


Image
NS-Upcycle

In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen is het NS-Upcycle project opgezet en wordt er een geheel nieuw leven gegeven aan de gebruikte vertrekstaten. Vijf keer per jaar worden deze borden vervangen als de dienstregeling wijzigt, jaarlijks levert dit 15.000 oude borden op. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn beschikbaar, bestaande uit simpele, verrassende producten voor dagelijks gebruik.


Lees meer Shop nu
Image
PostNL

Grote postkantoren zoals men die vroeger kende zie je tegenwoordig niet veel meer. Tegenwoordig kan je voor je postzaken terecht bij PostNL-punten in winkels en supermarkten bijvoorbeeld. Dit vraagt om een nieuw model postbuskast, waardoor de ‘ouderwetse’ metalen postbussen overbodig zijn geworden. Om te voorkomen dat zij bij het oud ijzer belanden, heeft VerdraaidGoed ze een nieuw leven gegeven als verlichting en meubilair.


Lees meer
Image
Praatpaal

Bijna 60 jaar lang was het de reddingsboei voor automobilisten met pech. De praatpaal. Maar door de komst van de mobiele telefoon zijn de 3.500 praatpalen overbodig geworden. Voor het herbestemmingsplan van de praatpalen werken we samen met Ecoleon, zij hebben van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om de praatpalen te verwijderen.


Lees meer

Image
Foodiebag

De Foodiebag is een nieuw soort doggybag die restaurantbezoekers op een laagdrempelige en stijlvolle manier de mogelijkheid biedt om overgebleven eten mee naar huist te nemen en de gêne van het vragen om een doggybag wegneemt.


Lees meer
Image
ABN Amro

Toen ABN-Amro een nieuw koffie-contract afsloot, veranderde het ontwerp van de koffiebekers , waardoor ook alle koffietrays overbodig werden. Na een analyse van het materiaal zijn er diverse ontwerpen bedacht voor het hergebruik van deze koffietrays: van vogelhuisje tot paraplubak en van sleutelhanger tot meubilair.


Image
GVB

Door een aanpassing in de huisstijl veranderde de van de bewegwijzering van het metronet in Amsterdam. Er werd een herbestemming gezocht voor de bewegwijzerings-onderdelen die hierbij vrijkwamen. Hiervoor zijn diverse ideeën bedacht en uiteindelijk is het notitieblok de 'MetroMemo' daadwerkelijk gerealiseerd.Image
Stichting Lezen & Schrijven

.


Image
Sier disposables

.


Image