background Verlichting
Sfeerpeer versie2 slider achtergrond

Verlichting

Wij vinden het belangrijk, dat onze producten leuk én bruikbaar zijn. Daarom is verlichting een thema dat goed bij ons past. Een mooie lamp kan een echte blikvanger zijn en is tegelijkertijd een essentieel product in huis. Met het huidige assortiment lampen laat VerdraaidGoed zien dat restmateriaal een prima basis is voor aansprekend Dutch Design.

Zuinig en persoonlijk

Wij zouden VerdraaidGoed niet zijn, als niet ook energieverspilling ons aan het hart zou gaan. Wij letten er dus goed op, dat onze ontwerpen zijn voorzien van energie zuinige lampen. De Kandelamp is bijvoorbeeld voorzien van LED-strips met een totaal verbruik van maar 1,2 watt.

Omdat onze lampen veelal met de hand worden gemaakt, is het mogelijk om gepersonaliseerde versies van de lampen te maken. Zo sluiten onze lampen gegarandeeld helemaal aan bij uw wensen voor de inrichting van bijvoorbeeld hotelkamers, uw restaurant of kantoor.

LichtPost Lampen

Uitgelicht – Eerste exemplaar LichtPost Lamp

Maandag 30 november overhandigt oprichter en eigenaar van VerdraaidGoed Lisanne Addink-Dölle het eerste exemplaar van de LichtPost Lamp aan Albert Rodenboog, Directeur Productie van PostNL. De overhandiging vindt plaats in het Sorteercentrum Brieven van PostNL in Rotterdam. De productie van de LichtPost Lamp, gemaakt van postbuskasten, werd mogelijk gemaakt dankzij crowdfunding.

De LichtPost Lamp is een sfeerlamp gemaakt van deurtjes uit afgeschreven postbuskasten. Door de digitalisering moeten grote postkantoren plaatsmaken voor kleinere postpunten. De ‘ouderwetse’ postbuskasten dreigden hierdoor bij het oud ijzer te belanden. Daarom ontwierp projectbureau VerdraaidGoed de LichtPost Lamp waarin de postbusdeurtjes een nieuw leven krijgen. Door de herkenbare deurtjes uit de kasten te gebruiken als grondstof voor de lamp wordt voorkomen dat ze voor altijd uit het straatbeeld verdwijnen.

Crowdfunding

Middels een Crowdfunding Campagne op OnePlanetCrowd kreeg iedereen de mogelijkheid om zelf eigenaar te worden van een uniek product, gemaakt uit een herkenbare ‘afvalstroom’. Zo blijft dit stukje nostalgie behouden en zullen de typische rode PTT deurtjes niet voor altijd verloren gaan. Door het steunen van deze crowdfunding maakten de investeerders de productie – en het behoud van dit stukje nostalgie – mogelijk.

Lerend door te doen

De lamp wordt geproduceerd op het Fair Design Plein van Made in 4Havens in Rotterdam. Hier werken gemotiveerde Rotterdammers die leren door te doen. Hierdoor is de lamp niet alleen een pareltje in huis, maar draagt ook bij aan mens én milieu!

De Lichtpost Lamp is ook te koop in de webshop van VerdraaidGoed. Het volledige persbericht staat op de pagina Voor de Media.

[product_slider category=”verlichting slider” orderby=”date” order=”desc” featured=”0″ latest=”0″ best_sellers=”0″]