Wie zijn wij


Lisanne Addink–Dölle | Oprichter & Eigenaar

VerdraaidGoed is opgericht door Lisanne Addink-Dölle in 2011. Sindsdien heeft zij de dagelijkse leiding bij VerdraaidGoed. Lisanne is een all-round creatieveling die voortdurend streeft naar het verduurzamen van onze samenleving. In 2010 studeerde zij cum laude af als industrieel ontwerpster aan de TU Delft.

“Het opstarten en runnen van een bedrijf als VerdraaidGoed, dat lukt je niet alleen. Daarom ben ik erg blij dat er vanaf de eerste voorbereidingen af aan, mensen aan mijn zijde hebben gestaan die hebben geholpen om alles voor elkaar te krijgen. Mijn moeder is vanaf het eerste begin betrokken geweest en vervult nog altijd een actieve rol. Ondertussen is ook mijn man partner in het bedrijf en runnen we samen met heel veel plezier deze onderneming.
Daarnaast krijgt VerdraaidGoed ondersteuning van ervaren ondernemers die helpen om dit bedrijf succesvol door haar opstartfase heen te loodsen. Ook zijn er voortdurend studenten die bij VerdraaidGoed afstuderen of stage lopen. Ik geniet er enorm van om deze studenten te begeleiden. Zij leveren een belangrijke bijdrage en bovendien houden ze het team lekker dynamisch.”
– Lisanne

Remco Addink | Partner

Remco is sinds maart 2013 partner bij VerdraaidGoed. Hij heeft aan de TU Delft een bachelor werktuigbouwkunde gedaan en heeft zich vervolgens middels een master gespecialiseerd in duurzame energie technologie. Remco heeft twee jaar lang gewerkt als strategie consultant bij ‘sustainablilty services’ van Accenture. Hier werkte hij aan verschillende duurzaamheidsprojecten binnen grote organisaties.

“Het was erg leuk en leerzaam om grote organisaties te helpen bij duurzame projecten, maar ik geniet er nu ook heel erg van om zelf projecten te starten en snel te kunnen schakelen. Direct het resultaat zien van de ideeen die je bedenkt is erg leuk.” -RemcoMarjet de Jong

Marjet is in 2015 bij VerdraaidGoed begonnen als afstudeerder. Tijdens haar studie Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam kwam zij op het idee om koffiedik als grondstof in te zetten. Haar afstudeerwerk bestond uit onderzoek naar methodes om koffiedik in materiaal om te zetten, waar vervolgens producten mee geproduceerd kunnen worden. Gedurende haar afstudeerstage werden er meerdere positieve signalen vanuit de markt ontvangen en daarom is Coffee Based nu uitgegroeid tot een project van VerdraaidGoed. In januari 2016 is Marjet afgestudeerd en sindsdien maakt Marjet deel uit van het team van VerdraaidGoed.

“VerdraaidGoed geeft mij de mogelijkheid om binnen een bestaand bedrijf met veel ervaring op het gebied van upcycling te werken aan het groot maken van een idee dat tijdens mijn studie is ontstaan. Ik waardeer de mogelijkheid om Coffee Based en mijzelf binnen VerdraaidGoed te ontwikkelen.” – Marjet

Tessa Vaendel

Tessa heeft VerdraaidGoed in 2011 leren kennen tijdens een ontwerpwedstrijd, waarbij de Lichtpost lamp van haar team als winnend idee werd verkozen. Tijdens haar Master Integrated Product Design aan de TU Delft heeft ze een half jaar stage gelopen bij VerdraaidGoed. Dit werd opgevolgd door een student-assistent project bij de Green Office van TU Delft in samenwerking met VerdraaidGoed, waarbij de afvalstromen van de TU Delft werden geanalyseerd. Na haar afstuderen in 2017 is Tessa weer terug bij VerdraaidGoed en richt zij zich met name op de productie van het Beat the Bag project.

“Tijdens mijn stage bij VerdraaidGoed heb ik veel geleerd over hoe we de circulaire economie in de praktijk kunnen brengen. Ik vind het erg leuk om nu weer terug te zijn bij VerdraaidGoed in de rol van operationeel manager van Beat the Bag, dit is zowel leerzaam als uitdagend.” – Tessa


Raad van advies

Prof. Dr. Ir. Han Brezet
“De ervaring die wij vanuit het Design for Sustainability programma van de TU Delft met Lisanne hebben opgedaan in diverse samenwerkingsprojecten, leert dat zij haar omgeving blijvend duurzaam en creatief kan inspireren. Dit is het jonge en ondernemende talent dat de groene toekomst nodig heeft!”

Prof. Dr. Ir. Jacob Fokkema
“Een duurzame oplossing van een probleem is de balans van geven en nemen in een praktische wereld. Met VerdraaidGoed! komt Lisanne met concrete duurzame producten en ideeen die een antwoord zijn op een deel van de afval vraagstukken die er liggen. Lisanne is een buitengewoon enthousiast persoon; haar enthousiasme is aanstekelijk en ik ondersteun haar dan ook met veel plezier.”