Image

Voorgaande trajecten


Sinds VerdraaidGoed in 2010 is opgericht hebben wij veel verschillende organisaties begeleid om hun restmaterialen een tweede leven te geven. Een greep uit onze voorgaande projecten: 

Image
NS-Upcycle

In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen is het NS-Upcycle project opgezet en wordt er een geheel nieuw leven gegeven aan de gebruikte vertrekstaten. Vijf keer per jaar worden deze borden vervangen als de dienstregeling wijzigt, jaarlijks levert dit 15.000 oude borden op. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn beschikbaar, bestaande uit simpele, verrassende producten voor dagelijks gebruik.
Lees meer...



Image
PostNL

Grote postkantoren zoals men die vroeger kende zie je tegenwoordig niet veel meer. Tegenwoordig kan je voor je postzaken terecht bij PostNL-punten in winkels en supermarkten bijvoorbeeld. Dit vraagt om een nieuw model postbuskast, waardoor de ‘ouderwetse’ metalen postbussen overbodig zijn geworden. Om te voorkomen dat zij bij het oud ijzer belanden, heeft VerdraaidGoed ze een nieuw leven gegeven als verlichting en meubilair.
Lees meer...



Praatpaal
Image

Bijna 60 jaar lang was het de reddingsboei voor automobilisten met pech. De praatpaal. Maar door de komst van de mobiele telefoon zijn de 3.500 praatpalen overbodig geworden. Voor het herbestemmingsplan van de praatpalen werken we samen met Ecoleon, zij hebben van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om de praatpalen te verwijderen.
Lees meer...



Image
Foodiebag

De Foodiebag is een nieuw soort doggybag die restaurantbezoekers op een laagdrempelige en stijlvolle manier de mogelijkheid biedt om overgebleven eten mee naar huist te nemen en de gêne van het vragen om een doggybag wegneemt.
Lees meer...


Image
ABN Amro

Toen ABN-Amro een nieuw koffie-contract afsloot, veranderde het ontwerp van de koffiebekers , waardoor ook alle koffietrays overbodig werden. Na een analyse van het materiaal zijn er diverse ontwerpen bedacht voor het hergebruik van deze koffietrays: van vogelhuisje tot paraplubak en van sleutelhanger tot meubilair.


Image
GVB

Door een aanpassing in de huisstijl veranderde de van de bewegwijzering van het metronet in Amsterdam. Er werd een herbestemming gezocht voor de bewegwijzerings-onderdelen die hierbij vrijkwamen. Hiervoor zijn diverse ideeën bedacht en uiteindelijk is het notitieblok de 'MetroMemo' daadwerkelijk gerealiseerd.



Image
Stichting Lezen & Schrijven

Van de misdrukken van brochures van Stichting Lezen & Schrijven zijn leuke notitieblokjes gemaakt, waarbij dit gecombineerd is met andere restmaterialen zoals oude schoenendozen en zalmverpakkingen. De notitieblokjes zijn gemaakt in sociale werkplaatsen. 

.


Image
Sier disposables

Sier Disposables gebruikt multifunctionele voedsel-presentatie producten die gebruikt worden in de bediening voor het uitdelen van hapjes. Voor dit product hebben wij een duurzaam alternatief ontworpen, gemaakt oude bouwborden. 


Image
Kipster kippenhok

Kipster is bekend van de mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstallen. Daarnaast hadden voorheen ook een kleiner kippenhok voor consumenten in hun assortiment, hierbij hebben wij ondersteund bij het ontwerp waarbij duurzame materialen en restmaterialen gebruikt zijn voor de productie. 



Image
Provincie Zuid-Holland

De eerste REsprint is uitgevoerd voor Provincie Zuid-Holland, als onderdeel van het Start-Up in Residence programma. In 5 dagen hebben wij samen met een team van de Provincie Zuid-Holland een interieurelement ontworpen, gemaakt met de plafondplaten die vrijkomen bij de renovatie van het gebouw, zo zijn deze materialen weer op een herkenbare manier weer terug te zien in het gerenoveerde gebouw in de vorm van de "Talking Tower". 


Image
Waste 2 Work - Sint Maarten

Het Waste2Work project, een initiatief van het Rode Kruis Nederland en Open House, streeft ernaar om het afval dat ontstond na orkaan Irma in 2017 weer op een goede manier in te zetten op Sint Maarten, om zo werkgelegenheid te creëren en het eiland op te ruimen. VerdraaidGoed ondersteund Waste2Work bij het opzetten van dit programma. 


Image
Yarden

Voor uitvaartorganisatie Yarden zijn we aan de slag gegaan met een herbestemming voor hun oude serviesgoed en bedrijfskleding, welke werden vervangen door een wijziging van hun logo en huisstijl. Een greep uit de resultaten: een kaars als troostcadeau (gemaakt van het oude serviesgoed) en een tas als relatiegeschenk (van de oude bedrijfskleding).



Image
Waarde in de Waard

De eerste Circulaire Groepsverkenning 'Waarde in de Waard' is uitgevoerd in opdracht van BlauwZaam. BlauwZaam heeft - met steun van Provincie Zuid-Holland en het Meerjarenprogramma Groen Verbindt - 12 bedrijven uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden bijeengebracht in de Circulaire Groepsverkenning 'Waarde in de Waard'. In de afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt aan het ontdekken en concretiseren van hun kansen om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Hierbij zijn mooie samenwerkingsverbanden en circulaire concepten ontstaan, zoals een tweedehands bouwmarkt. 


Image
Gemeente Gouda

Voor Gemeente Gouda zijn we aan de slag gegaan met de verkenningsvraag: 'Hoe verduurzamen we de volledige koffieketen binnen het Huis van de Stad in Gouda?'. De verschillende stappen en materialen binnen de koffieketen zijn geanalyseerd. Middels een creatieve sessie zijn er diverse ludieke ideeën ontstaan voor de verduurzaming van de koffieketen. Ook is de communicatie hiervan meegenomen, aangezien dit ook een belangrijke rol speelt bij de herinrichting van de koffieketen.


Image
ProRail

Per 1 juli 2019 moet alle gele veiligheidskleding van ProRail vervangen worden door oranje kleding door veranderde wetgeving. Daarom zijn we samen met ProRail aan de slag gegaan met de vraag hoe deze veiligheidskleding weer waardevol ingezet kan worden als kantoorinrichting en relatiegeschenken.