PostNL

Grote postkantoren zoals men die vroeger kende zie je tegenwoordig niet veel meer. Tegenwoordig kan je voor je postzaken terecht bij PostNL-punten in winkels en supermarkten bijvoorbeeld. Dit vraagt om een nieuw model postbuskast, waardoor de ‘ouderwetse’ metalen postbussen overbodig zijn geworden. Om te voorkomen dat zij bij het oud ijzer belanden, heeft VerdraaidGoed ze een nieuw leven gegeven als verlichting en meubilair.


Crowdfunding van de LichtPost Lamp

Middels een Crowdfunding Campagne op OnePlanetCrowd kreeg iedereen de mogelijkheid om zelf eigenaar te worden van een uniek product, gemaakt uit een herkenbare ‘afvalstroom’. Zo blijft dit stukje nostalgie behouden en zullen de typische rode PTT deurtjes niet voor altijd verloren gaan. Door het steunen van deze crowdfunding maakten de investeerders de productie – en het behoud van dit stukje nostalgie – mogelijk.

De producten

LichtPost Lamp

De LichtPost Lamp is een sfeerlamp gemaakt van deurtjes uit afgeschreven postbuskasten.
Door de herkenbare deurtjes te gebruiken als grondstof voor een echte Dutch Design lamp, ontstaat een uniek product waarmee de nostalgische waarde van onze postbussen bewaard blijft.

De lamp wordt geproduceerd op het Fair Design Plein van Made in 4Havens in Rotterdam. Hier werken gemotiveerde Rotterdammers die leren door te doen. Hierdoor is de lamp niet alleen een pareltje in huis, maar draagt ook bij aan mens én milieu!


KandeLamp

De geschiedenis van het licht, weergegeven in een prachtige én zuinige wandlamp. De complete evolutie van de verlichting in één designproduct; dat is de Kandelamp. Deze duurzame wandlamp is gemaakt van een stalen legplank uit een oude postbuskast. Door middel van watersnijden wordt hier een vorm uit gesneden. Vanachter deze vorm zorgen zuinige LED strips voor een mooie verlichting. De Kandelamp heeft een fraai vormgegeven design.

Dit product is niet standaard leverbaar. Interesse in dit product? Neem contact met ons op.
Het is mogelijk om op aanvraag een aangepast design te maken, dat helemaal aansluit bij uw wensen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld samen met u een ontwerp maken dat past bij de inrichting van uw hotelkamers of restaurant. In dat geval kan ook de kleur van de lamp en het licht dat hij geeft naar wens worden gekozen.


PostTafel

De deuren van de postbuskasten blijken zich bijvoorbeeld prima te lenen om als basis te dienen voor ‘nieuwe’ tafels. PosTTafels wel te verstaan. Reden genoeg voor PostNL en VerdraaidGoed om samen een pilot project te starten en de eerste 30 kasten om te zetten in nieuwe producten. Hieronder staan foto’s van enkele tafels en bladopties die we tot nu toe van de postbuskasten hebben gemaakt. Met het ontwerp van de PosTTafel kunnen we alle kanten op. Zo is er een ‘Mondriaan versie’ van de PosTTafel, een zwart-witte koffietafel, een brainstorm-tafel met krijtbord en ruimte voor papierrollen in de tafel en een PosTTafel waar plaatmateriaal in verwerkt is.

Dit product is niet standaard leverbaar. Interesse in dit product? Neem contact met ons op.