proefpakket background
horecava backgound
voedselverspilling background

 Over de Foodiebag

Jaarlijks wordt er in 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de Nederlandse horeca. Dat moet anders kunnen!

afval

De Foodiebag is een nieuw soort doggybag die restaurantbezoekers op een laagdrempelige en stijlvolle manier de mogelijkheid biedt om overgebleven eten mee naar huist te nemen en de gêne van het vragen om een doggybag wegneemt.

 

Tadaa

Door gebruik te maken van de Foodiebag, die al verschillende design en duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen, laat u als restauranthouder zien verspilling te willen voorkomen en mee te gaan in de trends van deze tijd. De Foodiebag is er voor de bewuste horeca ondernemer die voedselverspilling wil tegen gaan, zich wil onderscheiden en zijn gasten graag iets extra’s wil aanbieden.

[product_slider category=”foodiebag” orderby=”date” order=”desc” featured=”0″ latest=”0″ best_sellers=”1″]

Zo werkt de Foodiebag

bestek

 

Het restaurant dekt de Foodiebag lepelclip mee met het gewone bestek. Samen met een klein uitlegkaartje ligt deze lepelclip naast het bord op tafel.

 

clipje

 

Als de gast de maaltijd niet helemaal op heeft gekregen en de rest graag mee naar huis wil, schuift hij/zij de lepelclip aan het bord. De gastheer weet nu dat de restanten ingepakt mogen worden.

 

bakje

 

In de keuken wordt het eten in het voedselbakje van de Foodiebag gedaan. Op de wrapper die om het bakje heen wordt gevouwen kan de datum geschreven worden. Deze wordt afgesloten met de lepel clip. Hieronder is tevens ruimte voor een visitekaartje van het restaurant.

foodiebag

 

Het eten kan nu in de Foodiebag terug naar de tafel van de gast. De gast neemt zo op een stijlvolle praktische manier de restanten van de maaltijd mee naar huis.

 

koel

 

Het voedselbakje kan zo de koelkast in. De lepel-clip kan de gast thuis blijven gebruiken als sluit-clip voor open verpakkingen. Bij het zien van de clip wordt er steeds weer even terug gedacht aan de gezellige avond in het restaurant. Een beter visitekaartje is er niet!

Voordelen Foodiebag

Dubbel plaatje Foodiebag

  • U vermindert voedselverspilling en geeft een duidelijk signaal af voedselverspilling tegen te willen gaan.
  • U speelt in op de wensen van de steeds bewuster wordende klant.
  • Eten meevragen en geven is niet langer ongemakkelijk maar eenvoudig en elegant.
  • De lepelclip blijft bij de gast thuis in gebruik als sluitclip voor verpakkingen. Een blijvende herinnering aan uw restaurant dus.
  • Uw gast is zelf verantwoordelijk voor het meegegeven eten (bron: NVWA*). Op de verpakking worden bewaar- en consumptie adviezen gegeven.
  • Bij een afname van 2000 stuks kan de opdruk volledig worden gepersonaliseerd.
  • Als Foodiebag restaurant kunt u ook meteen worden opgenomen als Tas-Toe restaurant (www.tas-toe.org)

*NVWA = Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit

Een kort filmpje met uitleg over het gebruik van de Foodiebag:

Bestel nu een gratis proefpakket

Dit gratis Foodiebag proefpakket wordt u aangeboden namens de ‘crowd’, oftewel, uw eigen gasten. Zij hebben middels een crowdfunding tijd, geld en moeite gestoken om er voor te zorgen dat u via dit proefpakket kennis kunt maken met de Foodiebag.

In dit proefpakket kunt u de volgende onderdelen vinden:

2x Foodiebag Classic

fb

2x tafelkaartje en lepelclip

lepeltje

1x Foodiebag XL

xl

Uitleg gebruik

ask

Foodiebag restaurants

Hoe wordt mijn restaurant Foodiebag restaurant?

Staat uw restaurant er nog niet bij? Meld u dan nu aan als Foodiebag restaurant en biedt uw gasten de mogelijkheid om een Foodiebag te vragen. U kunt een standaard Foodiebag pakket bestellen in onze webshop.

sydney“Uiteraard eet iedereen hier in Nederland zijn of haar bordje graag leeg, maar voor degene waarvan de ogen toch een beetje groter waren dan de maag bieden wij de mogelijkheid om het mee naar huis te nemen in een elegante Foodiebag. Het blijft tenslotte zonde om eten weg te gooien”
– Sydney Greet & Eat, Terneuzen

 

Foodiebags kunnen ook gepersonaliseerd worden. Een voorbeeld hier van is  Keizer Culinair, een kookschool.

keizer

Na een geweldig leuke en leerzame kookworkshop bij Keizer Culinair staat de tafel vol met heerlijke hapjes. Deze neem je natuurlijk graag mee naar huis en wat is er dan leuker om ze in een Foodiebag mee te nemen! Wij hebben een Foodiebag laten maken met eigen opdruk, zodat deze precies aansluit bij onze huisstijl. We zijn er echt geweldig blij mee.” 

– Kookschool Keizer Culinair, Amsterdam en Den Haag

Er zijn verschillende restaurants in Nederland en Belgie die de Fooediebag al inzetten. Klik hier voor een grotere kaart en meer informatie.

Adverteren via de Foodiebag

Foodiebag lang plaatje

Is uw organisatie op zoek naar een manier om doelgericht uw duurzame product of dienst onder de aandacht te brengen onder bewuste consumenten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die de Foodiebag te bieden heeft. Adverteren op de Foodiebag zorgt voor doelgerichte promotie van uw duurzame product of dienst onder een groot aantal (bewuste) consumenten en zorgt voor affiliatie van uw organisatie met een goed doel en de Foodiebag als nationaal bekend product.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Laten we een voorbeeld bekijken. ABC BV wil graag haar biologische wijn onder de aandacht brengen en besluit dit te doen via de Foodiebag. Er worden 5.000 Foodiebags en 5.000 tafelkaartjes geproduceerd met daarop de advertentie tekst van ABC BV. De Foodiebags worden verpakt in 50 pakketten van 100 stuks. Deze pakketten worden door ons verspreid onder 50 Foodiebag restaurants in Nederland. De restaurants dekken de Foodiebag tafelkaartjes mee met het bestek. Tijdens het tafelen krijgt iedere dus gast dit kaartje met daarop ook de ABC BV tekst te zien.

Het bereik

De advertentie van ABC BV worden naar schatting gezien door 250.000 mensen. Want in een Foodiebag restaurant, vraagt gemiddeld 1 op de 50 gasten een Foodiebag mee naar huis. Het bijbehorende Tafelkaartje ligt echter standaard in het restaurant op tafel, dus voor iedere meegenomen Foodiebag zijn er 50 restaurantgasten die het kaartje zien. Het bereik is dus nog vele malen groter dan het aantal Foodiebags waarop geadverteerd wordt.

Meer weten? foodiebag@verdraaidgoed.nl        Vraag offerte aan!

aantallen